floare
pasari

La multi ani Romania!

by admin on December 1, 2012

Pentru mine ziua nationala a Romaniei inseamna Alba – Iulia. Acolo, in inima Transilvaniei, in anul 1918, stramosii nostri s-au adunat si au semnat pentru unitate si fraternitate. Si azi, dupa ani si ani, romani din toate colturile tarii vin la Alba – Iulia in cetate pentru a sarbatori Marea Unire.

In ultimii ani am avut ocazia sa sarbatoresc acesta zi a mea si a voastra in Bucuresti. Si aici am descoperit oameni pe strazi urmarind parada militara cu emotie si incantare, oameni care sunt mandri ca sunt romani si isi sarbatoresc ziua lor, ziua nationala cu zambetul pe buze.

In acest an am schimbat regiunea. Dupa Transilvania si Muntenia a urmat Banatul. Timisoara s-a pregatit de sarbatoare in ciuda ploii marunte si reci. Se simte bucuria si patriotismul acestor oameni alaturi de mandria lor de banateni in fiecare colt al orasului. Si ca sa intelegeti cat de minunati sunt oamenii aici, in acesta dimineata am trecut pe langa doua persoane care pareau ca se cunosc si s-au intalnit accidental pe strada. Dupa cordialul salut “Ciao”, s-au strans in brate si si-au urat la multi ani!

Va indemn sa luati exemplul celor doi timisoreni si sa va bucurati in acesta zi! La multi ani Romania! La multi ani noua romanilor!