floare
pasari

Suntem mitici!:)

by admin on December 6, 2012

Nu sunt bucuresteanca la origini, nu m-am nascut in Bucuresti, dar am ales sa locuiesc aici. Am venit din provincie, mai exact din Transilvania. Nu a fost tocmai usor sa ma despart de locul in care m-am nascut si m-am format ca om insa simt ca acum Bucurestiul este casa mea. In cartea de identitate figurez cu domiciliul in Bucuresti si sunt mandra de asta!

In diversele mele calatorii prin tara am intalnit oameni care se declara anti-bucuresteni, pe care ii numesc generic “mitici”, termen care dainuie de la Caragiale incoace. Toti acesti oameni uita ca semeni de-ai lor, concetateni, au migrat spre Bucuresti, la fel cum am facut-o si eu dealtfel. Populatia Bucurestiului este compusa din oameni care au venit din toate colturile tarii si care au ales sa isi stabileasca domiciliul aici. Sa nu uitam totusi ca Bucurestiul este mai presus de orice un oras ce merita descoperit, un oras in care locuiesc deopotriva oameni buni sau mai putini buni. Este orasul care produce mai mult decat oricare altul din tara. E capitala tarii in care traim si macar pentru acest aspect merita respectat.

Si da, pentru unii suntem “mitici” dar suntem oameni inteligenti, amuzanti si poate cu mai mult respect fata de cei care locuiesc in provincie. Va indemn sa fim mai calmi, mai ponderati si sa incercam sa scapam de acesta tendinta de a generaliza! Pana la urma nu este corect sa judeci un om doar dupa orasul din care provine!